آبـگــــــون | ||
به نام خدا اللهّمَ صَلّ عَلی عَلی بنْ موسَی الرّضا المرتَضی الامامِ التّقی النّقی احادیث معصومان علیهمالسلام، چراغ راه بشر و روشنگر اندیشه اوست؛ و فهم معارف نورانی سخنان ایشان، همواره از سوی آن بزرگواران توصیه شده است. سیره پیشوایان دین علیهمالسلام در ابعاد مختلف حیات پربارشان، برترین و کاملترین الگو برای پیروان ایشان است و اجرای آن در زندگی، آثار و برکات فراوانی را به دنبال دارد. نشر احادیث اهلبیت علیهمالسلام از رسالتهای مهمی است که بر دوش جویندگان معارف ناب آن بزرگواران قرار داد. مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث از نخستین مراکزی است که در مسیر انتقال علوم حدیث به متن جامعه و همگانی کردن سخنان نورانی معصومان علیهمالسلام قدمهای مؤثری برداشته؛ و در این راستا، اولین همایش ملی «حدیث رضوی» با رویکرد سبک زندگی دینی، از برنامههای یازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا علیهالسلام، را در شهریور ماه 1392 برگزار میکند. این همایش، در سطوح مختلف استادان، پژوهشگران، نوقلمان، دانشجویان و طلاب، در دو بخش تخصصی و عمومی برگزار میشود. برای اطلاع از موضوعات و شرایط بخشهای مختلف همایش، اینجا را کلیک کنید.
حجةالاسلام دکتر مهدی غلامعلی، دبیر علمی این جشنواره، موضوعاتی چون اندیشههای کلامی در عصر امام رضا علیهالسلام، مناظرات عالمان، امکان ابراز عقیده، مباحث توحیدی در عصر امام رضا علیهالسلام، ویژگیهای احادیث امام رضا علیهالسلام را به عنوان زمینههای تحقیق در این موضوع برمیشمرد و کتابهای«عیون اخبار الرضا»، «احتجاج طبرسی»، «مسند الامام رضا علیهالسلام»، «حیاة الامام رضا علیهالسلام» را به عنوان منابع علمی مناسبی برای مطالعه سیره امام علیهالسلام و مقالات دانشجویی معرفی میکند.
علاقهمندان شرکت در این همایش تا 15 مرداد فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند. [ پنج شنبه 92/3/16 ] [ 7:4 عصر ] [ آبگون ]
[ نظرات () ]
بسم الله الرحمن الرحیم رُوِی عَن محمَّدِ بنِ سُلَیمانَ عن اَبِیهِ قال قُلتُ لِاَبی عَبدِاللهِ الصّادق عَلَیهِالسَّلامُ : فُلانٌ مِنْ عِبادَتِهِ وَ دینِهِ وَ فَضْلِهِ کَذا و کَذا قالَ فَقالَ عَلَیهِ السَّلامُ: کَیفَ عَقْلُهُ؟ قُلْتُ: لااَدْری. فَقالَ عَلَیهِ السَّلامُ اِنَّ الثَّوابَ عَلی قَدْرِ الْعَقْلِ..... فَاَوْحَی اللهُ تَعالی اِلَی الْمَلَکِ: اِنَّما اُثیبُهُ عَلی قَدْرِ عَقْلِهِ. اصول کافی، جلد 1، صفحه 12 در روایت است که محمد بن سلیمان از پدرش نقل میکند که میگفت: به امام صادق علیهالسَّلام عرض کردم فلانی از نظر عبادت و دین و فضل و... چنین و چنان است. حضرت به من فرمودند عقل و شعورش چه مقدار میباشد؟ من در جواب عرض کردم نمیدانم. پس حضرت فرمودند: پاداشهای الهی به اندازه عقل مردمان است. خداوند به آن مَلَک وحی فرمود که من او را به مقدار عقل و شعورش پاداش میدهم.
شرح حدیث: حضرت در اینجا داستان آن مَلَک و عابد بنیاسرائیل را ذکر فرمودند؛ عابدی در بنیاسرائیل بود که همیشه در محل خوشآب و هوایی مشغول عبادت بود. یکی از ملائکه، کار عابد را بسیار بزرگ یافت؛ لذا از خداوند خواست که پاداش آن عابد را به او نشان دهد. وقتی پاداش و قدر و منزلت آن عابد را دید، در نظر او بسیار کم و اندک آمد و این سؤال برایش مطرح شد: چرا پاداش او اینقدر کم است؟! به همین خاطر خداوند او را مأمور کرد تا نزد آن عابد برود و حال او را از نزدیک ببیند. آن ملک نزد عابد آمد و دید در جای سرسبزی است. وقتی عابد آن فرشته را دید به او گفت ای کاش پروردگار من الاغی داشت تا از این علفها بخورد! ملک میگوید خداوند الاغ ندارد که سوارشود. عابد گفت: حیف شد. زیرا این علفها از بین میرود. انسان باید شعورش بالا برود که به اندازهی افزایش آن، ارزش اعمال او هم بالا میرود. حجم عمل معیار نیست؛ بلکه مقدار عقل است که مهمّ میباشد. به هر مقدار معرفت، نورانیت و شعور بالاتر رود، ارزش عمل هم والا و بالاتراست. به همین دلیل پیامبر اکرم صلّی اللهُ علیه و آله و سلّم درباره علی علیهالسلام فرمودند «لَضَربَةُ عَلی یومَ الخَندَقِ اَفضلُ مِن عِبادَةِ الثَّقَلینِ» ضربت علی علیهالسلام در روز خندق «جنگ احزاب» بالاتر از عبادت جنّ و انس است؛ این ارزش بالا و والا برای آن شعور والا و بالای حضرت علی علیه السلام است.
منبع: پایگاه اینترنتی آیتالله حاجآقا مجتبی تهرانی [ سه شنبه 92/3/14 ] [ 11:16 عصر ] [ آبگون ]
[ نظرات () ]
|
||
[قالب وبلاگ : سیب تم] [Weblog Themes By : SibTheme.com] |